dinsdag 10 oktober 2023

Er was eens …

Zo beginnen de meeste sprookjes en verhalen. Zondagmorgen 8 oktober begon het verhaal op een andere manier: ‘Wat is jouw grootste geschenk?’ De beginvraag bij het Godly Play-verhaal over de schepping, verteld aan de kinderen die voor het eerst naar de catechese kwamen. Ze luisterden geboeid naar de grote geschenken die God ons gaf: het licht, het water, de bomen en de planten, de zon, de maan en de sterren, de vliegende en zwemmende dieren, de dieren op het land en de mens en een rustdag. En God zag telkens dat het goed was.
Diezelfde zondag hadden we in de namiddag het vriendschapsfeest in de Paxzaal in Stokkel: de 47ste editie al. Met de opbrengst steunen we drie missieprojecten in Afrika. Het is goed om dat te kunnen doen. Maar het grootste geschenk zit in het eerste deel van het woord: de ‘vriendschap’ die mensen samenbrengt. Mekaar mogen ontmoeten, een gezellige babbel en ondertussen genieten van het dessertenbuffet. Het deed deugd!
De foto onderaan getuigt van solidariteit en vriendschap. Het zijn een aantal mensen uit de groep die in februari naar Zuid-Afrika reisde om het 20-jarig bestaan van Born in Africa te vieren. Aan het begin van de reis waren kenden de meesten mekaar niet. Tijdens de reis groeide de vriendschap!
God zag dat het goed was!

Pastor Chris

@ Els Philips