maandag 3 april 2023

Sssssst

De week voor de paasvakantie gaan er in onze pastorale eenheid verschillende schoolvieringen door. De schoolviering van het Heilig Hart van Maria Instituut riep bij mij een bijzondere herinnering op. De juf had een regenstok bij. Tijdens de stiltemomenten in de viering draaide ze de stok om en hoorde je het geluid van regendruppels op het raam. Dit riep bij mij heel mooie herinneringen op uit mijn kindertijd. Het was 's avonds zalig onder het warme deken liggen en de regen horen tikken op het raam. Zalig en rustgevend, iets wat je de dag van vandaag, met de dubbele- en driedubbele beglazing, haast niet meer hoort.
Rust, stiltemomenten zijn in ons dagdagelijkse leven ook zeldzaam geworden. Misschien is deze week, de 'Goede Week', wel ideaal om die rust en stilte toe te laten. Stilte en rust werken zoals de regen op de ruiten, ze spoelen het stof eraf en zorgen dat je weer helder kunt kijken. Stilte en rust zorgen ervoor dat alles wat ons bezwaard, alles wat we overbodig meeslepen, alle stress kunnen laten wegspoelen. Het is als een douche voor de geest, voor onze ziel. Dan komt er weer plaats om met een klare blik te kijken, om te zien wat er wel toe doet in ons leven, wat leven aan het leven geeft: de liefde die wij elkaar kunnen geven. Het warme gevoel dat ons energie geeft en ons gelukkig maakt.
En weet je, als je deze Goede Week met ons meegaat, dan zal je niet alleen ontdekken hoe belangrijk de liefde is die wij elkaar geven, je zal eveneens ontdekken dat jij ook heel erg bemind bent en wel door God zelf. Is dit niet de moeite waard om samen deze weg met Jezus te gaan en het te laten uitmonden op Pasen? Gods liefde voor ons tot het uiterste.
Ik wens u allen een goede 'Goede Week' en tijd om tot het stil te maken en tot rust te komen. Sssssst.

Pastor Mariette