dinsdag 26 januari 2021

Positief nieuws: doe zoveel looksaus op je scampi’s als je wil

Enkele dagen geleden zat ik in de metro en zag in één van de stations zo’n publiciteitsscherm met wisselende advertenties. Terwijl het metrostel even stilstond zag ik in grote letters verschijnen: “Doe zoveel looksaus op je scampi’s als je wil”. En daaronder in kleinere letters: “draag je masker”. Blijkbaar heeft een communicatie-agentschap enkele slogans ontworpen om ons aan te moedigen een mondmasker te dragen. In deze ernstige tijden kunnen we daarbij wel wat humor gebruiken.
Wat het dragen van een mondmasker betreft: mij bereikte nog een ander goed nieuws. De stad Antwerpen gaat 5000 herbruikbare mondmaskers met doorkijkvensters verdelen onder doven en slechthorenden. Die mensen zijn immers afhankelijk van liplezen of minstens van het zien van de mimiek van hun gesprekspartners. Een mondmasker met doorkijkvenster is daarbij een grote hulp. Zo worden we in bijzondere omstandigheden steeds inventiever. Gelukkig maar.
En tenslotte nog positief nieuws uit Brussel, en met name uit Schaarbeek. Daar is nu een ‘sociale bakkerij’ die er wil voor zorgen dat mensen die het financieel niet zo breed hebben, toch ook kwalitatief hoogstaand en gezond brood kunnen kopen. Er zijn drie prijzen: de normale prijs, een prijs die een beetje hoger ligt en een prijs die lager ligt. Mensen kunnen kiezen welke prijs ze betalen, zonder zich te moeten verantwoorden uiteraard. De bakkerij is nu drie maanden open. Over een jaar wordt er geëvalueerd. Laat ons hopen dat het werkt.
En laten we positief blijven denken!

Pastor Benno.

Hebt u nog positief nieuws waarover ik mag schrijven? Laat het mij weten a.u.b. Dank.