donderdag 23 december 2021

Lachen is gezond

Je zou kunnen zeggen dat er met de coronacrisis die maar blijft aanslepen en waar nu weer een nieuwe variant roet in het eten komt strooien, dat er weinig te lachen valt. Dat is zeker zo maar toch! Af en toe kunnen lachen blijft een goed medicijn! Zo mocht ik het ook ervaren tijdens het overleg met pastores gisterennamiddag. We vergaderden uiteraard via zoom. Zoals pastor Mariette maandag in haar blogtekst schreef heeft het zo zijn voor- en nadelen. Maar veiligheid boven alles!
Af en toe kunnen lachen doet dan deugd en vergroot de onderlinge verbondenheid. En dat is toch de bedoeling van ons regelmatig overleg: meer een meer team vormen als pastores.
Zelf ben ik ook altijd blij met de mailtjes van een vrienden. Heel vaak zijn het grappige filmpjes, moppen over corona, een nieuwe uitvinding, … Aan inspiratie is er blijkbaar geen gebrek.
Ik wens u van harte aan Zalig Kerstmis toe. Moge de vrede en vreugde van dit feest u begeleiden, elke dag van het nieuwe jaar! En moge een gulle lach niet ontbreken in 2022!

Pastor Chris

© Pixabay