maandag 26 september 2022

Heb jij al popcorn gegeten op zaterdag morgen?

Buitengewone dagen leiden soms tot buitengewone ervaringen. Vorige zaterdag at ik voor het eerst popcorn om 9:30 's morgens. Wat was er dan zo speciaal? We waren samen met zo'n 120 mensen uit verschillende landen van Europa en ver daarbuiten: Indië, Pakistan, Zuid-Afrika, Peru,...met 15 verschillende geloofsgemeenschappen. Allen waren we samen rond één parabel: de parabel van het mosterdzaadje.

Het Rijk van God kun je vergelijken met een mosterdzaadje, dat iemand op zijn akker zaaide. Zo’n mosterdzaadje is het kleinste van alle zaden, maar als het opgeschoten is, is het groter dan de struiken. Het wordt een boom, waar de vogels in zijn takken hun nest komen maken.’

Het was deugddoend om het te horen vertellen in de verschillende talen. Ikzelf heb het gehoord in het Zuid-Afrikaans. Het was een rijke ervaring om te zien hoe ze zo veraf ook hetzelfde verhaal vertellen en Godly Play ook daar zoveel mensen bij elkaar brengt om naar Gods Woord te luisteren. Het doet deugd te weten dat overal ter wereld zoveel kleine zaadjes gezaaid worden die kunnen opgroeien tot een grote boom waar vogels hun nesten in kunnen bouwen.

Veiligheid, een thuis, een toekomst,... het koninkrijk van God. Is dat niet de plaats waar we allemaal naar op zoek zijn? Als we nare dingen om ons heen zien gebeuren mogen we de moed niet verliezen. Beetje bij beetje groeit de boom. Beetje bij beetje wordt er gebouwd aan veiligheid, een thuis, een toekomst voor iedereen.

Help jij mee zaaien? Dan bouw ook jij mee aan het Rijk van God. Dan vinden meer mensen de weg naar een plaats waar het goed is om te wonen.

Pastor Mariette

Het aantal vogeltjes vermeerderde dag na dag.
In hun vleugels zaten wensen.
Op het einde kreeg eenieder zo'n vogeltje (wens) mee naar huis.
© Godly Play Vlaanderen