maandag 26 december 2022

Kerstfeest, een familiefeest

Voor het eerst na lange tijd waren we opnieuw met velen bijeen in het ouderlijk huis en het deed deugd. Drie generaties bij elkaar en de vierde generatie keek toe van op de schouw. Zij waren er ook bij in onze gesprekken, in onze gedachten. We waren met 23 dus dat wil zeggen in shiften eten, in shiften familieverhalen vertellen en in shiften gezelschapspelletjes met de kleinsten spelen. Zo heb je met iedereen contact, ook met diegenen die je slechts op de hoogdagen ziet. Je voelt je één grote familie.

Ik dacht aan de kerstvieringen van Kerstavond en Kerstdag, allen bij elkaar om de geboorte van Jezus te vieren. Maar er is nog zoveel meer. Op de feestelijke kerstherberg kreeg je de kans om elkaar te ontmoeten, nieuwe contacten te leggen, mensen terug te zien die je enkel op de hoogdagen ziet,...
Iedereen kom naar het feest omwille van Hem die ons geleerd heeft wat het is om lief te hebben, breder dan ons kleine kringetje van elke dag. Ook op Kerstdag keek ik uit om mensen terug te zien die elk jaar in de viering zijn, speciaal voor Kerstmis. Ook dat voelt aan als één grote familie.

We hebben Kerstavond gevierd met de ganse pastorale eenheid, hoe mooi was dat ! Op verschillende plaatsen in de stad werd Kerst gevierd. Ik denk hierbij aan Anderlecht en Brussel Centrum waarmee we samenwerken in een breder samenwerkingsverband. Maar ook daarbuiten... Als je wilt weten waar pastor Tony Kerstavond gevierd heeft, kijk dan naar onderstaand filmpje.

Pastor Mariette

© Bruzz