maandag 23 november 2020

Positief nieuws

Hét grote positieve nieuws van de voorbije dagen was misschien wel dat er al een bepaald coronavaccin zou kunnen zijn tegen Kerstmis. Nog niet in groten getale en voor iedereen en waarschijnlijk zelfs nog niet in ons land, maar er komt toch al zicht op de zaak. Nog andere vaccins worden ontwikkeld. De wetenschap doet haar best. Als nu de verdeling nog vlot verloopt, zou ons leven in de loop van 2021 er stilaan weer anders kunnen gaan uitzien. En dat is bemoedigend.
Ondertussen moeten we proberen er het beste van te maken. Wie dat zeker proberen te doen zijn de jeugdbewegingen en allerlei acties voor goede doelen. In normale omstandigheden is het najaar de tijd van mossel- en spaghettifeesten en dergelijke, voor caritatieve doeleinden of om de kas te spijzigen van de jeugdbewegingen. Allicht hebt u ook al berichten gekregen van een 11.11.11-actie of van een jeugdbeweging die nu in de plaats van het traditionele eetfeest voor afhaalschotels zorgt. Natuurlijk met inachtname van de coronaregels en met toelating van de plaatselijke autoriteiten.
Het is bemoedigend om te constateren hoe zovele vrijwilligers zich blijven inzetten, ook in deze zo bijzondere omstandigheden. ‘Het bloed kruipt waar het niet gaan kan’ zou je ook kunnen zeggen over die vrijwilligers. Ze kunnen het niet laten. Ze worden creatief – of nóg creatiever- als de omstandigheden het vragen. Omdat inzet voor anderen, voor het goede doel, belangrijk is. Omdat zo ons samenleven mooier en ons eigen leven zinvol wordt. En dat is zéér positief nieuws.

Hebt u nog positief nieuws waarover ik iets mag schrijven? Laat het mij weten.

Pastor Benno.

(C) Pixabay