maandag 30 november 2020

Advent - Gelukkig nieuwjaar !

Geen nood als je het in Keulen hoort donderen. Voor velen is de advent iets wat ze moeilijk kunnen uitleggen. De adventskrans met de vier kaarsen, voorbereidingstijd op Kerstmis, dat kennen we allemaal wel. Dat het ook het begin is van een nieuw kerkelijk jaar, dat is al meer voor insiders hoor ik je denken.

De advent is een sterke tijd, een belangrijke periode is in het kerkelijk jaar. Waarom dat zo is vertel ik je in het filmpje?

Je ziet, we hoeven de weg naar Bethlehem niet alleen te gaan, de profeten wijzen ons de weg. Profeten leefden niet enkel vroeger, ook nu zijn er mensen die ons de weg wijzen. Heb je daar als eens bij stil gestaan? 

Profeten zijn mensen die weten wat er echt belangrijk is, zij tonen ons de beste weg. Ken jij in jouw leven iemand die voor jou een profeet was? Iemand jou ooit heeft geholpen om te weten wat je moest doen op een moment dat je je helemaal in de war voelde, of toen je ruzie had met een goede vriend, of toen je opgroeide, of van werk veranderde, of toen je een baby kreeg, …
Misschien een ideetje om deze week eens heel speciaal aan deze mensen te denken?

Pastor Mariette