woensdag 16 december 2020

Wat doet u met Kerstmis?

Zijn uw plannen voor Kerstmis al gemaakt? Hopelijk hebt u geen lockdownparty op het oog? Misschien gewoon thuis blijven, een ommetje maken, een knuffelcontact zien...? Een gewone Kerstmis zal het zeker niet zijn: de vaste ingrediënten moeten immers ontbreken! Geen echte familie bijeenkomst dit jaar en ook geen kerkdienst. Het wordt afkicken... en nu al dromen van de volgende editie in 2021?
Alhoewel... op één punt kan het misschien toch wel een héél klein beetje Kerstmis zijn! Er zijn inderdaad geen kerkdiensten, maar de kerken zijn niet gesloten, toch zeker niet allemaal! U wist misschien nog niet dat ook dit jaar de Kerststal werd gezet en welk moment is beter om daarnaar te komen kijken dan Kerstdag? Wat denk je van het volgende: kom met Kerstmis, het feest van het Licht, op bedevaart naar de kerk. Of beter: van bij u thuis, van "Nazareth", naar de kribbe, naar "Bethlehem". Misschien kan het wel te voet - zoals het traditioneel paste voor een bedevaart. Maar per fiets, met auto of per bus kan natuurlijk ook. Kom alleen of met heel het gezin - nu er in de kerk opnieuw 15 personen tegelijk mogen binnen zijn, kunnen we wel wat mensen opvangen... We zullen zorgen voor een goed onthaal, een verwarmd huis en wat muziek. Zegt het je iets? Je kan zeker terecht in de gemeenschapskerken (Sint Jozef, OLV Stokkel) op 24 én 25 december van 15 tot 18 uur. (Voor andere kerken en tijdstippen: zie op onze website).
En waarom zou je bij dit "geboortebezoek" aan het kindje ook geen geschenkje meebrengen? Een pakje niet-bederfbare voeding zal zeker zijn weg vinden naar mensen in nood. En een centje voor welzijnszorg kan u evengoed achterlaten...
Het zal dit jaar geen échte Kerstmis zijn. Of misschien toch. Als we het Kind vinden, ís het Kerst!

Tony, pastor