maandag 19 juni 2023

1000ste Verrijzenisblog

Op 18 maart 2020 schreef pastor Tony het eerste Verrijzenisblog, corona was net in het land en de draconische maatregelen gingen net in. Het land ging op slot, we moesten op ons kot blijven, maar uw pastores zochten nieuwe manieren om in verbinding te blijven. In het eerste blog konden we toen lezen: “Nu ook dit nieuwe initiatief: een blog. Op regelmatige tijdstippen willen uw pastores iets achterlaten: een tekstje, een foto, een mijmering... iets om naar te kijken of iets om naar te luisteren misschien. Kom maar af en toe eens kijken: omwille van de drukte moet u het vermoedelijk niet laten...”
Wat niemand toen had gedacht, was dat het blog dagelijks zou worden, dat het blog zo lang zou duren, of dat het zelfs corona zou overleven. Zo zie je maar, crisissituaties leiden tot nieuwe initiatieven, sommige slaan aan, anderen iets minder.
Wat mij betreft, is dit proberen, dit vallen en opstaan, dit experimenteren de enige weg voorwaarts om de vreugde van het Evangelie te blijven delen. Proberen en experimenteren, maar met respect voor de traditie en de bron: dat is de wind die de Geest nu laat waaien. Laat ons onze zeilen maar richten naar die wind.
En u, lieve en trouwe lezer, u verdient onze dank. Zonder bloggers geen blog, maar zonder lezers zijn er ook geen bloggers. Laat ons samen de zeilen richten op de volgende 1000 blogjes.

Diaken Dirk