zondag 1 mei 2022

Slechts één minuutje

Bij grote gebeurtenissen of feesten begint de herdenking bij de vigilie, op de vooravond.
Wij zijn met de pastorale eenheid op bedevaart gegaan op de vooravond van één mei: de Lenneke Mare bedevaart. Anders dan de naam het doet vermoeden, een Maria bedevaart. Daar leest u binnenkort meer over in Kerk en leven en op de website. Op de Lenneke Mare bedevaart wordt stil gestaan bij de zeven smarten van Maria. In een jaar waar het leed zo dichtbij is kan Maria voor ons zeker een voorbeeld zijn.
Zelf kon ik er jammer genoeg niet bij zijn. Met enkele Godly Play vertellers waren we samen rond het Godly Play verhaal van Maria. Zo werden verschillende vertellers voorbereid om in scholen, parochies en woonzorgcentra, Maria dichterbij te brengen.
Het was een intens gebeuren waar we stil stonden bij de personen in ons leven die zijn zoals Maria. Mensen die ons verwijzen naar Jezus, die ons op weg zetten naar Jezus, die ons leren om, net zoals Maria, op alle momenten van het leven bij Jezus te vertoeven. Maria was bij Jezus op de mooie, maar ook op de moeilijke momenten van Jezus'leven. Laten wij in deze meimaand ook heel dicht bij Jezus gaan staan, naar ons grote voorbeeld "Maria".
Ik wens het u toe dat u tijdens deze Mariamaand de tijd neemt om Maria lof te brengen en te eren met het gebed dat wij allicht allemaal van kleinsaf geleerd hebben. Het vraagt slechts één minuutje.
Wees gegroet, Maria, vol van genade,
de Heer is met U.
Gezegend zijt Gij boven alle vrouwen
en gezegend is de vrucht van uw lichaam, Jezus.
Heilige Maria, moeder Gods,
bid voor ons, arme zondaars,
nu en in het uur van onze dood. Amen.


Pastor Mariette