woensdag 1 juni 2022

Pauzeknop

Nu het hoge, pre-corona, levensritme weer ingang lijkt gevonden te hebben - of zelfs nog overtroffen te zijn - hoor ik meer en meer mensen - en ik mag ook voor mezelf spreken - hunkeren naar de pauzeknop. U weet wel, de toets met de twee verticale streepjes, die de routine even stillegt en ruimte geeft om op adem te komen. Juist dat is immers nodig om wat afstand te nemen, wat frisse ideeën op te doen en het leven misschien wel anders te bekijken. Het loopt daarvoor courant immers allemaal veel te snel, de benodigde tijd om over een verschillende aanpak na te denken, is er gewoonweg niet.
Voor mij is Pinksteren een pauzeknop. Het is de dag waarop in een gesloten kamer nieuwe inspiratie binnenstroomt, die vervolgens de deuren doet open gaan en een nieuw leven doet beginnen. Men zegt dat het de geboorte is van de Kerk. Zou niet elk echt leven beginnen met een Pinkstermoment, een tijd van bewust worden en enthousiasme vinden in wat er al lang was, maar ondertussen onzichtbaar bleef? Het treft me ook hoe de Bijbelse beschrijving van het gebeuren tegelijk ook spreekt over angst die overwonnen wordt. Nu durven ze plotseling wel en het leven wordt vurig.
Het is weer zover. Zondag is het Pinksterfeest. Vragen we vandaag al : "Kom, heilige Geest" en laten we de gelegenheid niet voorbij gaan!

Tony, pastor.

© ALLVISIONN