dinsdag 21 april 2020

Kan de computer nu ook al bidden??

Nee... bidden kan de computer niet, dat kunnen alleen wij. Maar de computer kan ons wel helpen om te bidden en vooral: de computer kan ons helpen om samen te bidden! Op dat punt willen we wel een experiment doen.We organiseren een samen-gebed, volgende zondag om tien uur. Het is een experiment: dat vraagt geduld, ook als het niet helemaal zou lukken. Volgende keer dan wel beter!
Wie kan meedoen?
Iedereen die wil. Je hebt alleen een computer nodig, bij voorkeur een laptop of een tablet, waarmee je kunt mee kijken en luisteren, maar waarmee anderen jou ook kunnen zien en beluisteren. Je vindt hieronder een link: daarop kan je volgende zondag vanaf halftien klikken (nu nog niet!) en de computer zal verbinding maken.
Benno zal voorgaan in het gebed, ikzelf zal zorgen voor een meditatie. Iedereen die dat wil kan een voorbede formuleren. We zullen samen zingen en niet te vergeten: we zullen samen bidden. Eucharistie vieren we niet: daarvoor wachten we tot de kerken terug open gaan en we ook lijfelijk kunnen delen aan de communie.
We zullen elkaar wel kunnen horen en zien, we zullen samen op weg zijn en de Verrezen Heer vinden in onze ontmoeting.
Doe je mee? Welkom!

ps. voor wie nog nooit met dit soort project gewerkt heeft, organiseren we een test-sessie - alleen om de techniek te testen - volgende vrijdag van 10 tot 11 uur. Daarvoor mag u dezelfde link gebruiken. Als het niet lukt vrijdag, kan u altijd bellen: 02 705 28 06 op mijn kot. (Of vooraf per mail of telefoon gaat natuurlijk ook...)

hier de link: samen bidden

Tony, pastor